מסע נשים להודו
רשמים ממסע נשים מופלא להודו
ורדה מאייר חזרה ממסע נשים להודו ומשתפת אותנו ברשמיה.
"משך הטיול התפתחה דינאמיקה מסוג שונה, שתרמה לחוויה של פתיחות, חופש ואחווה. 'דיבורים' של נשים, חופשיות, הרבה צחוק והנאה, וכמובן קניות בלי סוף". חוויה מסוג שונה מאת: ד"ר ורדה מאייר(הופיע באתר : http://www.asimon.co.il/)
קבוצה של עשרים ושתיים נשים מכל רחבי הארץ יצאה ביחד לטיול נשים בהודו. איזו חוויה!
בקבוצה היו נשים מגיל 42 עד 63 ולא הורגש כלל פער הגילים, לכולן היה אלמנט משותף רצונן בחוויה נשית. משך הטיול התפתחה דינאמיקה מסוג שונה, שתרמה לחוויה של פתיחות, חופש ואחווה. 'דיבורים' של נשים, חופשיות, הרבה צחוק והנאה, וכמובן קניות בלי סוף. זה בהחלט היה שונה!
ההסברים בטיול, איך לא, שמו דגש על ההיבט הנשי. על תפקידיה המסורתיים
של האישה ומקומה בחברה בעבר ובהווה, הקאסטה אליה היא שייכת והשידוך לו היא זוכה. זכורה לנו במיוחד הרצאה מאלפת ממדריכת טיולים בשם שיקה שהצטרפה אלינו באחד מימי הטיול, אישה מרשימה בשנות השלושים לחייה, בעלת תואר שני במדעי המדינה, שתיארה את חייה של האישה ונתנה דוגמאות מחייה אישיים וסיפרה לנו כיצד היא התחתנה וכיצד הצליחה בשידוך לו זכתה.
בהמשך הטיול זכינו למפגש בלתי אמצעי שחווינו כשביקרנו משפחה הודית שחיה בפושקר, נכנסנו לראות את הבית והחדרים, שוחחנו עם אם המשפחה, הבת והכלה. ביקרנו גם בבית ספר מקומי ונפגשנו עם ילדים קטנים הלומדים יחד בקבוצות גיל שונות.
משך היום טילנו בכפרים, בשווקים, ביקורנו בערים ובאתרים מפורסמים כמו הטאג' מאהל החלומי. ואילו בערב, הגענו למלונות יפים ומהודרים שהעניקו לנו פינוק ונוחיות, בכניסה למלון זכינו בדרך כלל לקבלת פנים חמה, כל אחת מהנשים קיבלה שרשת פרחים, שתייה קלה ולפעמים אף מתנה קטנה. במלון הרגענו את העיניים מהמראות החזקים והייחודיים הטיול היה מגוון, ביקרנו בניו דלהי העיר הגדולה, בארמון המהרג'ה באודאיפור, הממוקם על אגם "פיצ'ולה" ובמקדש לאל וישנו .ערכנו בקור בבית הספר לציור למיניאטורות ונחשפנו לרזי המקצוע.

טיילנו בפושקר, כפר הציורי היושב על אחד האגמים המקודשים להינדים. הקפנו את האגם הקדוש יחד עם עולי הרגל ופגשנו בכוהני דת שערכו את טקסי פתיחת היום ואת נעילת היום באגם. הסתובבנו מוקסמות בבאזר וניהלנו משא ומתן עם הרוכלים. התרשמנו מחיי המקומיים. ובערב זכינו לראות את השקיעה הקסומה מעל גגות הכפר יחד עם עשרות תרמילאים ישראלים שקבעו את מקום מושבם בפושקר.
בג'יאפור, העיר הוורודה, הסתובבנו בסמטאות העיר העתיקה, בארמונות המהרג'ה הגדולים והמרתקים ובמצפה הכוכבים "גנ'נטר מנטר" הידוע. משם נסענו למצודת "אמבר" אליה טיפסנו על גבי פילים.
בדרך לאגרה, עצרנו לביקור בעיירת הרפאים פטיפור סיקרי , עיר שנבנתה ע"י הקיסר המוגולי אכבר ונותרה כעדות ליכולת התכנון והבנייה המפוארת של השושלת המוגולית. היא נועדה לשמש כבירת הקיסרות, אך ננטשה כ- 16 שנה לאחר הקמתה ועד היום עומדים על תלם בנייני הפאר, הארמונות, ההיכלות ובריכות המים כאילו שלא ננטשו מעולם.
באגרה הטאג' מהאל המדהים אותנו ביופיו. אכן מגיע לו התואר של אחד משבעת פלאי העולם.
מבנה נפלא ומיוחד זה המסמל יותר מכל את הודו הוא קבר שנבנה ע"י הקיסר שאה-ג'אן המוגולי כאחוזת קבר לאשתו האהובה, מומטאז מהאל, שנפטרה בזמן לידת בנם ה- 14 . בבנייה האדירה הזו עסקו סתתים, בנאים, אומנים ואומני שיבוץ באבן במשך 22 שנה.
לקראת סוף הטיול הגענו וארנאסי, שעל שפת הגנגס, שמשמשת כמרכז דתי הינדי חשוב ביותר ואתר עלייה לרגל. בעיר יש מאות מקדשים לאלים ההינדים השונים, ומגיעים אליה מאמינים רבים לקיים תפילות, לקבל ברכות מהנזירים ולשרוף את מתיהם.
בשחרית יצאנו לשייט על נהר הקדוש להודים וצפינו במאמינים הטובלים בשעות הבקר המוקדמות את גופם בנהר הקדוש על מנת להכין עצמם לתפילה ולברך על השמש שהחלה להפציע במזרח ולהאיר את היום החדש. הזריחה בה צפינו תוך כדי שייט על הגנגס האדמדם הייתה אחד מרגעי השיא של הטיול.
עם השקיעה הצטרפנו למאמינים, שלחנו בקשות ותפילות לגנגס, הדלקנו ושלחנו נרות בתוך קערות קטנות עם פרחים לתוך הנהר, כחלק מטקס התפילה. בהמשך השתתפנו בטקס האש המסורתי שערך שעתיים. חוויה מדהימה.
הטיול לווה על-ידי, ורדה מאייר, שדאגה לחוויה הנשית ולארגון הטיול ושי ניב המדריך. שי חי שנתיים בהודו ומדבר הינדית שוטף. את הסבריו המעמיקים והמעניינים טיבל שי בסיפורי אגדות ותיאור חייהם של האלים ההינדים הרבים.
הטיול השאיר בנו רושם עז. הצבעים העזים של בגדי הסארי, הריחות של התבלינים, המאכלים החריפים, המקדשים היפים, ההיסטוריה המעניינת, העושר והעוני המתערבבים לסירוגין, האנשים מכניסי האורחים והנעימים,כל אלה השאירו אותנו עם טעם של עוד ורצון לשוב.