סמינר אמנות בונציה- הביאנלה מס' 60
Stranieri Ovunque - זרים בכל מקום (Foreigners Everywhere)
בהדרכת ד"ר ורדה רוטשטיין מאייר
תאריכים: 19.9-25.9.24
מחיר לנוסע/ת בחדר זוגי 
2643  €

הביאנלה של ונציה הינה תערוכת אמנות עכשווית הנערכת מדי שנתיים (בשנים לא זוגיות) בונציה. הביאנלה הראשונה התקיימה  בשנת 1895. כשהשנים חלפו ובעיקר לאחר מלחמת העולם השנייה הפכה הביאנלה למקום תצוגה חשוב של מדינות רבות ובעיקר מקום להציג את האמנים הפועלים היום בזירה הבינלאומית באמנות.
הבינאלה מתקיימת בכמה אזורים בונציה: בפארק ג'ארדיני בו 80 ביתנים קבועים המייצגים את המדינות השונות כשכל שנה כל מדינה בוחרת את האמן או האמנים שיציגו בביתן. בארסנל שבו מציגים אמנים עצמאיים ומספר מדינות נוספות, וכן באי סן ג'ורגיו מג'ורה וברחבי האי ונציה.
אדריאנו פדרוסה מונה לאוצר לה ביאנלה די ונציה לשנת 2014, הביאלה  ה-60, שם התערוכה "זרים בכל מקום".
פדרוסה היה המנהל האמנותי של מוזיאון סאו פאולו אסיס שאטובריאנד הוא האוצר הראשון מאמריקה בלטינית שנכנס לתפקיד:
"אני מתכבד וחש ענווה מהמינוי היוקרתי הזה, במיוחד כלטינו אמריקאי הראשון שאצר את תערוכת האמנות הבינלאומית של לה ביאנלה די ונציה, ולמעשה הראשון [אוצר] המבוסס בחצי הכדור הדרומי", אומר פדרוסה בהצהרה.
הרקע לשם התערוכה נובע מכך שהעולם גדוש במשברים מרובים הנוגעים לקיומם של אנשים על פני מדינות, טריטוריות וגבולות, המשקפים את הסכנות והמלכודות של שפה, תרגום, ומוצא אתני, המבטאים הבדלים ופערים המותנים בזהות, לאום , גזע, מגדר, מיניות, עושר וחופש. בנוף הזה, לביטוי Foreigners Everywhere יש (לפחות) משמעות כפולה. קודם כל, שבכל מקום שתלך ובכל מקום שאתה נמצא אתה תמיד תיתקל בזרים - הם/אנחנו בכל מקום. שנית, שלא משנה היכן אתה מוצא את עצמך, אתה תמיד, באמת, ועמוק בפנים, זר.

האמנית הישראלית שתציג בביתן הישראלי היא האמנית רות פתיר , מרצה במכללת ספיר ובבצלאל, תציג בביתן הישראלי בביאנלה 2024 את הפרויקט Motherland שעוסק בפריון ומציף שאלות דרמטיות סביב נשיות ואמהות, פמיניזם ותפוקה בתקופות היסטוריות וכיום


 
יום        1 תל אביב - ונציה
נצא בטיסת  אל על בשעות הבוקר המוקדמות לשדה התעופה מרקו פולו אשר בונציה. נשוט בספינה פרטית למלון באי עצמו ולאחר מכן נתחיל בסיור. 
סקואלה סן רוקו
לאחר שנשים את המזוודות במלון נצא  לעבר קאנארג’יו לבקר בסקואלה סן רוקו הארמון שימש במאות 16-17 כמרכז תמיכה  חברתי וכלכלי לתושבי ונציה העניים והוקדש לקדוש סן רוקו. את הארמון עיטר בסיפורי הברית החדשה וספר התנ”ך האמן הונציאני טינטורטו  והקדיש חדר אחד גדול  לצליבתו של ישו. לאחר מכן נבקר בכנסיית סנטה מאריה גלוריה די פרארי, נראה את יצירתו של טיציאן “מאריה עולה השמימה” , אחר הצהרים נטייל בין הכנסיות והארמונות שבהם מציגים אמנים עכשווים את יצירתם הקשורה לביאנלה ונתרשם מיצירות האמנות


 
יום        2 סן ג'ורג'יו מג'ורה  בונציה
הבוקר נשוט לאי סן ג’ורגיו מגו’רה לביקור בכנסית סן ג’ורגיו מג’ורה שבנה הארכיטקט פלאדיו ועיטר אותה טינטורטו בציור ה”הסעודה האחרונה” במאה ה 16. נסייר באי בעקבות היצירות שהוצבו לכבוד הביאנלה. לאחר הסיור נשוב לכיכר המרכזית סן מרקו,  נתרשם מבזיליקת סן מרקו נצפה אל מגדל הפעמונים והשעון המפורסם.
אחר הצהרים נבקר באקדמיה לאמנות יפות בונציה להתבונן ביצירות המפורסמות של גדולי האמנים הונציינים
ונמשיך לשוטט בין הארמונות והכנסיות שבהן מוצגות יצירות של אמני הביאנלה.


 
יום 3 ביאנלה – ג'ארדיני
יום זה יוקדש כולו לביאנלה של ונציה לסיור בין הביתנים. הבינאלה של ונציה היא תערוכת אמנות עכשווית בינלאומית הנערכת  בונציה. התערוכה נערכת מדי שנתיים בשנים אי- זוגיות ומכאן גם שמה, “בינאלה”, שפירושו באיטלקית הוא “דו-שנתי”. הביאנלה של ונציה נחשבת לאחת מהתערוכות החשובות והיוקרתיות ביותר בעולם האמנות, ומכל מדינה נבחרים להשתתף בה אך ורק האמנים הבולטים ביותר בתחומם, אשר יוצרים יצירות אמנות במיוחד לקראתה. נתחיל בסיור בג’רדיני, בביתן הישראלי שבו יוצגו עבודותיה של רות פתיר
 
יום4 ביאנלה - ארסנל
בבוקר נערוך סיור בארסנל המהווה חלק מתצוגת יצירות האמנות של הבינאלה. זו תהיה הזדמנות לדון על היצירות המוצגות במרחב אלטרנטיבי, שהיה בעבר מקום איחסון לאוניות הצי הונציאני והפך למרחב תצוגה ולמוזיאון  שמציג אמנים רבים עכשווים וכן נמצאים שם מספר ביתנים, כמו הביתן הדרום אפריקאי, הביתן האיטלקי ועוד.
 

 
יום 5 ביקור במוזיאון פונטה דלה דוגנה ובפלאצ'ו גראסי
במוזיאון לאמנות עכשווית פונטה דלה דוגנה(Punta della Dogana), שנבנה במאה ה 14 כדי לשמש כבית המכס של האי ונציה ואשר בעזרתו של פרנסואה פינו אספן אמנות ידוע  והמעצב– אדריכל של טדאו אנדו(Tadao Ando) הפך למוזיאון לאמנות עכשווית על שטח של 5000 מ”ר. בצהרים נשוט לעבר פלאצ’ו גראסי (Palazzo  Grassi) ונבקר באוסף של פרנסואה פינו. הארמון נבנה בסגנון ניאו קלאסי על ידי האדריכל ג’ורג’ו מאסארי בין השנים 1748 – 1772 למשפחת גראסו. הארמון נקנה ב- 2005 על ידי פרנסואה פינו שלקח את האדריכל טדאו אנדו לשפץ את הארמון להתאימו לתצוגת יצירות אמנות. פרנסואה פינו  הינו  איש עסקים צרפתי ואספן של יצירות אמנות מודרנית, הוא החליט שחשוב מאוד שבאי ונציה שהרבה מאוד תיירים פוקדים אותה שיהיה מוזיאון לאמנות עכשווית. ולכן החליט לשכן במבנה את האוסף הפרטי שלו, שכולל יצירות של אמנות מודרנית, מינימליזם, האמנות הענייה והאבסטרקט. 


 
יום 6:  ויצ'נזה ופדובה
אנדראה די פייטרו דלה גונדולה (Gondola della Pietro di Andrea נולד בפדוא ה (פאדובה( בשנת .1508 בנעוריו הוכשר כסתת אבן ואחר כך כאדריכל. המפגש בינו ובין האציל טריסינו (Trissino )גרם למפנה מכריע בהתפתחותו המקצועית. טריסינו, שהיה האינטלקטואל המוביל בויצ'נזה, כתב שירה ודרמה והתעניין בפילוסופיה, הביא את אנדראה לסייע בעבודות ההרחבה של הוילה שלו שניצבה בחוצות ויצ'נזה. טריסינו העניק לו, באחד משיריו, את הכינוי "פלדיו" (Palladio( שבו ייחס לו חוכמה אלוהית, כמו זו של אלת החכמה היוונית פאלאס - אתנה שממנה גזר את השם. באמצע המאה ה,16- תכנן האדריכל הידוע סדרה של וילות המכונות "הווילות הפלדיאניות  , נבקר בתיאטרו אולימפיקו בויצ'נזה  אשר תוכנן כתיאטרון סגור ראשון על ידי האדריכל פלדיו, נסייר בוינצ'זה העיר ולאחר מכן ניסע לפדובה לביקור בקפלה סקרובני , כשגוטו האמן הקדם רנסנס עיטר וציפה את קירותיה בציורי קיר מרהיבים (ג'וֹטּוֹ דִי בּוֹנְדוֹנֶה  Giotto di Bondon 1267 - 1337) היה צייר ואדריכל איטלקי. נחשב לראשון בשורה של אמנים דגולים שהביאו לפריחת הרנסאנס האיטלקי 
ככל שהזמן יאפשר נסייר בערים היפות ויצ'נזה ופדובה. ארוחת ערב מסכמת לטיול במסעדה מקומית ולינה במלון בויצ'נזה.


 
המחיר כולל:
  • טיסות ישירות של אל על
  • 5 לילות בבית המלון מדרגה ראשונה, על בסיס ארוחת בוקר, 
  • העברות וסיורים לפי התוכנית
  • מדריך דובר אנגלית לפי הצורך
  • כניסות לפי התוכנית
  • 2 ארוחות ערב 
המחיר אינו כולל:
  • ארוחות שאינן מוזכרות (ארוחות צהריים וערב )
  • ביטוח בריאות ומטען
  • הוצאות בעלות אופי אישי
  • טיפים לנותני השירותים בחו"ל 


להרשמה ולפרטים נוספים  מלאו טופס זה